ROUVEEN KAASSPECIALITEITEN

Al meer dan honderd jaar is Rouveen Kaasspecialiteiten meester in het maken van kaas. Kaas in honderden soorten, smaken, kleuren, vormen, kort, lang of héél lang gerijpt.

Bereid van verschillende melksoorten en met een ruime keuze aan ingrediënten. Ontwikkeld en geproduceerd voor een bijzondere smaakbeleving in alle eetculturen wereldwijd. Kaas à la carte

Naar Website


Duurzaamheidsprogramma

Duurzaamheidsprogramma Rouveen Gewoon Duurzaam

Bij Rouveen Kaasspecialiteiten zijn we specialisten. Maar eigenlijk willen we vooral gewoon doen. Gewoon ondernemen in de regio, gewoon weten wie onze leden zijn en gewoon goede kaas maken. Ook duurzaam ondernemen vinden wij al jaren heel gewoon.

Toch merken we dat onze omgeving ons programma ‘Rouveen Gewoon Duurzaam’ best bijzonder vindt. Kaasmakerij van de toekomst Rouveen Kaasspecialiteiten heeft de Kaasmakerij van de toekomst ontwikkeld. Dat betekent dat we kaas maken volgens minder vervuilende methoden, waarbij minder bijproducten verloren gaan.

Ook worden onze apparaten sneller gereinigd en medewerkers minder fysiek belast. Het gehele kaasmaakproces is gerobotiseerd. Verder houden we in onze hele bedrijfsvoering rekening met duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen op het dak, warmteterugwinningsinstallaties en hergebruik van water, bijproducten en afvalstoffen.

Missie & Visie

Een stip op de horizon

Missie

Rouveen Kaasspecialiteiten wil met een hoogwaardig assortiment van unieke kwaliteitskazen een goede melkprijs voor haar leden-veehouders realiseren. Daarnaast wil Rouveen Kaasspecialiteiten een aantrekkelijk groeiperspectief voor haar leden bieden zonder concessies te hoeven doen aan de verwaarding van de ledenmelk.

We willen nog beter worden in het ontwikkelen van onderscheidende producten en productconcepten, daarom investeren we continu in productinnovatie. Dit leidt tot unieke en verrassende kaasproducten. Ook investeren we in de kennis en creativiteit van onze vakmensen en willen we deze belangrijke kennis en kunde vasthouden door ons op te stellen als een aantrekkelijk werkgever.
‘Stilzitten is geen optie’

Visie

We onderscheiden ons in de markt door onze pijlers vakmanschap, expertise en flexibiliteit.

Onze groeiambitie willen wij realiseren door:

Ons sterker dan voorheen te positioneren als dé Europese specialist met toegevoegde waarde en biologische kaas;
Meer partners te zoeken met gelijke ambities op de internationale markt;

Op termijn de mondiale markt voor kaasspecialiteiten mede vorm te geven.
Wij vervaardigen hoogwaardige en veelzijdige producten door het combineren van vakmanschap, expertise en flexibiliteit. Langdurige relaties kenmerken de afzetmarkt. Via partners geeft Rouveen Kaasspecialiteiten mede vorm aan nieuwe markten met ontwikkeling van kaasspecialiteiten die aansluiten bij lokale voorkeuren en eetgewoonten.