Familiebedrijf Erve Slendebroek

De Boerderij ‘Erve-Slendebroek’ bevindt zich aan de zuidkant van Zwolle en bestaat op de huidige plek al meer dan 150 jaar. Sinds 1863 zijn Jaco en Roelien Visscher samen met hun kinderen de vijfde generatie die op deze mooie plek mogen wonen en werken.

Er wordt op een maatschappelijk verantwoord en duurzaam manier gewerkt. Bestrijdingsmiddelen en chemische bemesting worden niet gebruikt omdat het tegennatuurlijk is en een gezond bodemleven in de weg staat.

Een gezonde bodem is tenslotte de basis voor gezonde gewassen. Gezonde gewassen leiden tot gezonde koeien en die produceren gezonde melk en gezonde mest. Zo ontstaat een natuurlijke kringloop die zichzelf heel mooi in evenwicht houdt.

Naar Website


A2 Zuivel

De koeien van Erve Slendebroek hebben van nature zogenoemde A2/A2 genen en produceren melk met het A2-eiwit. Hiervan verloopt de vertering anders dan bij reguliere melk. Hierdoor kunnen onze zuivelproducten soms echt hét verschil maken bij mensen die geen gewone melk kunnen verdragen en/of last hebben van een gevoelige darm. Op onze boerderij produceren en verwerken wij onze A2-melk tot diverse zuivelproducten zoals karnemelk, yoghurt en vla.

Onze producten zijn GMO-vrij (Genetically Modified Organism). Zij bevatten dus geen genetisch materiaal (DNA) dat op kunstmatige wijze is aangepast zodat ze een nieuwe, bijzondere eigenschap krijgen. Kortom: wat we bieden is puur natuur en door de bijzondere eigenschappen beter verteerbaar dan gewone zuivel. U proeft en merkt het verschil.

Grasgevoerd

Hoe gezonder onze koeien eten, hoe gezonder onze producten. Daarom grazen onze koeien veel. Granen zoals tarwe, mais en sojaschroot hebben een negatief effect op de vorming van Omega 3 vetzurenbelangrijke voedingstoffen en worden daarom uit het rantsoen van onze koeien geweerd.

Koeien in hun eigen natuurlijke leefomgeving, mét een gevarieerd en kruidenrijk grasland, zijn van nature gezond. Het diverse, kruidige grasland is als het ware een apotheek voor onze veestapel. Biodiversiteit is daarmee gezond voor onze koeien en uiteindelijk ook voor u, als consument.

Download Waardeproposities